0342-700240
 • Eén aanspreekpunt
 • Alles in huis
 • We zijn flexibel en transparant
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • Langdurige garantie
 • Hoogwaardige bouwmaterialen
HG Zonnepanelen

Zonnepanelen op
uw boerderij of schuur?

Goed voor uw portemonee
en het milieu

We zijn de specialist voor agrariërs. Wij weten als geen ander wat de agrariër nodig heeft en hebben ervaring met alle mogelijke daken. Daarom kan de klant van ons de beste kwaliteit verwachten. Dit maken we waar door te werken met goed opgeleid personeel en zonnepanelen van de hoogste kwaliteit. Daarbij is een langdurige en goede relatie met de leverancier van groot belang. Het dak van de schuur of boerderij is erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Veelal is er namelijk sprake van een vrije ligging en een groot dakoppervlak.

Aan de slag
met uw investeringsaftrek

Wij staan ondernemers bij met een totaaloplossing bij het installeren van zonnepanelen. Onze experts staan u geheel vrijblijvend met raad en daad bij. Daarbij helpen we ook met het inzichtelijk maken van de fiscale voordelen en het aanvragen van subsidies. Wanneer is het voor u interessant om te investeren in zonnepanelen en wanneer heeft u de zonnepanelen terugverdiend?

De terugverdientijd is afhankelijk van de tariefgroep van uw belastbaar inkomen, uw overige investeringen en uw stroomafname. Wij rekenen dit graag vrijblijvend voor u uit. Daarbij kennen we de regelingen zoals de Energie-Investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheids-Investeringsaftrek (KIA), BTW en Tijdelijk Willekeurig Afschrijven.

Uw zonnepanelen expert

In de agrarische, industriele en particuliere sector

De beste zonnepanelen
voor een goede prijs

Bij ons kunt u hoge kwaliteit verwachten. Onze leveranciers van zonnepanelen, omvormers en montagematerialen zijn marktleiders of pioniers die hun materialen via de gerenommeerde onderzoeksinstituten hebben laten testen. Langdurige samenwerking staat bij HG Zonnepanelen centraal bij de keuze voor een leverancier. Dit wordt onder meer beoordeeld op basis van productervaring, snelle levertijd, kwaliteit, technologische innovatie en de financiële slagkracht van de leverancier. Wij werken uitsluitend met merken die hoog aangeschreven staan op de Tier 1 lijst voor zonnepanelen.

We leveren zonnepanelen van de bekende merken. Zo maken Trina Solar, Solar Frontier, LG Solar, Phono Solar, BenQ, Avancis en SolarClarity Denim onderdeel uit van assortiment. De capaciteit van de modules varieert van 135 Wattpiek t/m de nieuwst ontwikkeling van 365 Wattpiek. Wat betreft de omvorm-sytemen, hierbij werken we met gerenommeerde A-merken als Huawei en Solar Edge. Als Gecertificeerd Service Partner bieden wij u dan ook optimale services aan.

Voor elk boerderij dak
een oplossing

Voor praktisch ieder dak bestaat er wel een geschikt zonnepanelen systeem. Onze zon-PV systemen worden op maat gemaakt zodat deze optimaal aansluiten bij uw wensen. De meest voorkomende type daken zijn pannendak, platdak, trapeziumdak en golfplatendak. Bij elk van deze soorten gebruiken we een andere constructie. Dit zorgt voor de beste stabiliteit en betrouwbaarheid.

 • Eén aanspreekpunt
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • We hebben alles in huis
 • We zijn flexibel en transparant
 • We zijn flexibel en transparant
 • Langdurige garantie

Is uw dak geschikt?
Check deze vijf vragen

Ontdek hieronder in onze 5 punten checklist of uw dak al dan niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

 1. Is het dak waar u de panelen op wilt plaatsen uw eigendom? Huurt u een bedrijfsgebouw?
  Dan is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen
 2. Heeft u een platdak of gevel of schuindak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten?
 3. Is er voldoende dakoppervlak? De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.66m. Minimaal heeft u 5 m2 dakvlak nodig.
 4. Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht? Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn. Houd bij het bepalen van obstakels rekening met het draaien van de zon.
 5. Is uw woning of bedrijf aangesloten op het elektriciteitsnetwerk?

Als u drie van deze vragen met ja kunt beantwoorden dan is uw dak geschikt voor zonnepanelen. Als er ook asbest op het dak aanwezig is, dan is ons totaalpakket een goede optie. Wij hebben de afgelopen jaren heel wat projecten succesvol gerealiseerd, zowel voor particuliere als voor zakelijke klanten. Dankzij ons totaalconcept en expertise, kunnen wij u de meest rendabele oplossing aanbieden. Betrouwbaar in maatwerk van begin tot einde.

Deskundige installatie
van de zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen is een flinke onderneming. Zonnepanelen zijn kwetsbaar. Bij verkeerde behandeling is de kans op schade groot. Het is van groot belang dat de zonnepanelen nauwkeurig geplaatst worden om een maximaal rendement te garanderen. Niet alleen de oriëntatie is belangrijk, maar ook voor de hellingshoek waaronder ze geplaatst worden zijn optimale waarden berekend. Plaatsing van de panelen gebeurt bij ons door vakbekwame installateurs. Zij leven de VCA-normen juist na, streven een hoge kwaliteit na, en kennen het product als geen ander. Dit zorgt voor een kwalitatief hoge installatie. We zijn pas tevreden als de klant dat ook is.

We vragen
de subsidies voor u aan

We zorgen dat u geen geld laat liggen. Zonnepanelen zijn gunstig voor de portemonnee en goed voor het milieu. Dat vindt de overheid ook. Daarom zijn er tal van subsidiemogelijkheden. Natuurlijk begeleiden en helpen we graag bij het aanvragen van deze subsidies. Daar hoeft u zich dus geen zorgen meer over te maken. Wij vragen de subsidie voor u aan bij Senternovem of bij de gemeente. Daarnaast zijn er voor agrariërs erg interessante regelingen. Een combinatie met asbestverwijdering en het plaatsen van zonnepanelen is op deze manier erg interessant en een goede investeringsaftrek. Daarnaast zijn er veel fiscale voordelen. Wij denken graag met u mee wat betreft de SDE+ subsidie en maken wij een indicatieve berekening voor de aanvraag.

Zonnepanelen zijn
een duurzame keuze

Zonnepanelen systemen die op een dak bevestigd worden kennen geen bewegende delen die kunnen slijten, kapot kunnen gaan of vervangen moeten worden. Zonnepanelen produceren geen geluid of schadelijke uitstoot van verontreinigende gassen. Zonnepanelen staan daarmee garant voor een jarenlange zorgeloze duurzame energie voorziening. Er zijn veel voordelen van zonnepanelen op daken. Zo biedt dakmontage de mogelijkheid om direct daar energie te leveren waar het nodig is, daarnaast hoeft er geen schaarse ruimte – zoals landbouwgrond – te worden aangesproken. Interessant is dat als er op 40% van de Nederlandse daken zonnepanelen zouden worden gelegd, er voldoende energie wordt opgewekt om heel Nederland van stroom te voorzien.

Meer informatie
of een vrijblijvende offerte aanvragen


  Meer informatie
  of een vrijblijvende offerte aanvragen