0342-700240
 • Eén aanspreekpunt
 • Alles in huis
 • We zijn flexibel en transparant
 • Hulp bij subsidieaanvragen
 • Langdurige garantie
 • Hoogwaardige bouwmaterialen

Particulier

Uw dak geld op laten leveren? Kies voor zonnepanelen

Wij zijn een grote aanbieder van zonnepanelen systemen voor particulieren in Nederland. We bieden een totaalconcept waarbij wij uitgebreid adviseren over de aanschaf van zonnepanelen. Onze adviseur berekent vrijblijvend de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie. Wij werken uitsluitend met merken die hoog aangeschreven staan op de Tier 1 lijst voor zonnepanelen.

Wij ontzorgen op het gebied van aanschaf en keuze van zonnepanelen, subsidieaanvragen en calculatie van de voordelen. Natuurlijk installeren, onderhouden en monitoren we het systeem. Door onze flexibele instelling en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten hebben wij een goede reputatie verworven op het gebied van zonnepanelen.

Zonnepanelen particulier

Uw zonnepanelen expert

In de particuliere, industriële én agrarische sector

Is uw huis geschikt voor zonnepanelen?

Ontdek in onze 5 punten-checklist of uw dak al dan niet geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

 1. Is het dak waar u de panelen op wilt plaatsen uw eigendom? Als u het bedrijfsgebouw huurt is het noodzakelijk dat u van de eigenaar schriftelijk toestemming krijgt voor het plaatsen van zonnepanelen
 2. Heeft u een plat dak, een gevel of schuin dak gericht op het zuidoosten tot zuidwesten?
 3. Is er voldoende dakoppervlak? De benodigde vrije ruimte op uw dak is afhankelijk van het pakket dat u kiest. Houd rekening met de volgende afmetingen per zonnepaneel: 1m x 1.66m of 1m x 1.26m. U heeft minimaal 5 m2 dakvlak nodig.
 4. Heeft uw dak de gehele dag direct zonlicht? Het spreekt voor zich dat er geen gebouwen of hoge bomen mogen zijn die de panelen in de schaduw zetten. Dit vermindert de opbrengst. Denk echter ook aan obstakels als een schoorsteen of dakrand. Dit kunnen ook bepalende factoren voor uw totale opbrengst zijn.
 5. Is uw woning of bedrijf aangesloten op het elektriciteitsnetwerk?

Als u drie van deze vragen met ja kunt beantwoorden dan is uw dak geschikt voor zonnepanelen. Als er ook asbest op het dak aanwezig is, dan is ons totaalpakket een goede optie. Wij hebben de afgelopen 10 jaren heel wat projecten succesvol gerealiseerd voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Dankzij ons totaalconcept en de expertise kunnen wij de meest rendabele oplossing aanbieden. We leveren betrouwbaar maatwerk van aanname tot oplevering.

Zonnepanelen particulier

Laat het dak voor de hele buurt werken

Samen met uw buren duurzaam energie genereren met zonnepanelen? Het gebeurt steeds vaker dat er initiatieven worden genomen door ondernemers of burgers om de eigen leefomgeving te verduurzamen en tegelijkertijd besparingen te realiseren op eigen energierekeningen. Lokale duurzame energiecoöperaties zijn vaak de initiatiefnemers van collectieve inkoopacties voor zonnepanelen omdat dit de eerste stap is op weg naar een systeem waarin je aan elkaar kunt leveren. Aan de andere kant ontstaan er ook collectieven met als doel elkaar te helpen om tegen nog scherpere prijzen zonnepanelen te kunnen inkopen. Wij hebben ruime ervaring met inkoopcollectieven. Met gedegen advies en ondersteuning aan de individuele deelnemers van de inkoopcollectieven draagt HG Zonnepanelen zorg voor kwalitatief hoogwaardige en daarmee een duurzame realisatie van collectieve zonne-energie projecten. Betrokken, innovatief en compleet zijn juist in collectieven sleutelwoorden. Wij werken uitsluitend met merken die hoog aangeschreven staan op de Tier 1 lijst voor zonnepanelen.

We vragen de subsidies voor u aan

We zorgen dat u geen geld laat liggen. Zonnepanelen zijn gunstig voor de portemonnee en goed voor het milieu. Dat vindt de overheid ook. Daarom zijn er tal van subsidiemogelijkheden. Natuurlijk begeleiden en helpen we graag bij het aanvragen van deze subsidies. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Wij vragen de subsidie voor u aan bij het Agentschap NL of bij de gemeente. Daarnaast zijn er voor agrariërs erg interessante regelingen. Een combinatie met asbestverwijdering en het plaatsen van zonnepanelen is op deze manier erg interessant en een goede investeringsaftrek. Daarnaast zijn er veel fiscale voordelen. Denk daarbij aan de regelingen van VAMIL en MIA. Daarnaast kunnen wij u adviseren wat betreft de SDE+ subsidie en hier dan  vooraf een indicatieve berekening voor opstellen. Ook hierin kunnen we u begeleiden.

Zonnepanelen zijn goed voor uw portemonnee en het milieu!

Zonnepanelen worden steeds populairder. Maar waarom eigenlijk? Investeren in zonnepanelen betekent een waardestijging van uw huis. Door een zonnestroom installatie zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs omdat de energielasten lager zijn. Als de nieuwe huiseigenaar geen zonnepanelen wil, dan kunnen de panelen – en de subsidieregeling – gewoon mee verhuizen. Per 1 januari 2015 is het energielabel voor huizen ingevoerd. Met zonnepanelen krijgt u zeker een beter label. Ook is salderen erg interessant. Dit is het terugleveren van de stroom die niet gebruikt is. De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld acht jaar. Dit betekent dat uw stroom dan zelfs helemaal gratis is. Als laatste is het belangrijk om goed voor de aarde te zorgen. Met zonnepanelen draagt u echt een steentje bij. Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen.

Contact

Meer informatie of vrijblijvende offerte aanvragen?

Ik ga akkoord met de Privacy statement